Briose pufoase, ideale pentru micul dejun

Pentru ca vrem sa ne bucuram din plin de fructele pe care le avem la fermă si pentru ca vrem ca in aceasta dimineata sa avem parte de un mic dejun delicios si dulce, va propunem sa incercati briose (muffins).

Se pot umple cu diverse fructe de sezon si nu numai (afine, mere, mure, zmeura, ciocolata).

briose in tava

Briosele pregătite de noi sunt cu afine, dar si cu nelipsita ciocolata pentru ca servite alaturi de o cafea și un mic dejun copios ne va încărca de energie pentru intreaga zi.

Am folosit unt topit, făină, praf de copt, zahăr brun, puțină sare, sucul și coaja unei lămâi, lapte, ouă, afine și/sau zmeură.

Ingredientele uscate se amesteca intr-un vas: faina cernuta, praful de copt, bicarbonatul, zaharul, sarea si coaja de lamaie. In tot acest timp se incalzeste cuptorul timp de o jumatate de ora la foc mic.

Untul,oul, laptele si sucul de la lamaie se amesteca bine dupa care se adauga peste celelalte ingrediente uscate si se amesteca cu o spatula doar cat sa se lege compozitia. La urma se adauga fructele. (se pot folosi pe timpul iernii chiar si fructe inghetate).

Compozitia se pune in forme de brioșe si se coc aproximativ 25 de minute la foc mediu.

briose scoase din cuptor

Dupa ce s-au copt si se lasa la racit 5 minute in tava se pot servi.

Obținem un mic dejun sănătos și gustos numai bun pentru un început liniștit a unei zile pline!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s