Tort Krantz

on

Pentru acest sfarsit de saptamana  va recomandam unul din torturile noastre preferate…..cu dorinta ca acesta sa devina si al vostru. Probabil pentru unii dintre voi va deveni numai prin citirea numelui… tort krantz…. sau daca nu, va lasam sa va bucurati de imagini si de pasii acestei retete delicioase si mai apoi va puteti decide.

Reteta o regasiti mai jos:

Blat: 8 oua proaspete de la Ferma, 10 linguri de zahar, 15 linguri nuca macinata, o lingurita coaja de lamaie/portocala,un plic zahar vanilat,4 linguri de faina,sare.

Sirop de zahar ars: 2 linguri zahar, 150 ml apa, esenta de rom

Crema: 3 oua proaspete de la Ferma, 200g zahar, 200 ml frisca, 250g mascarpone, 2 pliculete de gelatin, 150 gr de nuca.

Krantz: 200g zahar, 200g nuca macinata.

tort krantz

Albusurile se bat spuma, iar in momentul in care albusul este bine batut (devine teapan) se adauga zaharul (6-7 linguri). Intre timp intr-un alt vas se bat galbenusurile cu un praf de sare si cu restul cantitatii de zahar. Peste albusuri se toarna crema de galbenusuri, coaja de lamaie/portocala si vanilia. La final se pune nuca macinata si faina cernuta si se amesteca usor continuu pana cand toata compozitia este omogena.Inainte de a pune intreaga compozitie forma de tort se unge cu unt si se tapeteaza cu faina pentru a nu se lipi, iar mai apoi se toarna compozitia.Dupa racire se taie in doua, rezultand trei blaturi subtiri.

 

Se pun la caramelizat doua linguri cu varf de zahar tos, apoi se toarna 150ml apa, se lasa un pic pe foc pana se topeste zaharul si cand s-a racit se poate pune esenta de rom, pentru un gust special. Astfel se insiropeaza cele trei foi de blat.

felie tort krantz Crema de mascarpone se amesteca cu doua linguri de frisca lichida si se adauga treptat peste restul de frisca batuta. Dupa ce ouale sunt amestecate cu zaharul se pun pe baie de aburi, amestecand continuu pana se ingroasa.
Pliculetele de gelatina se pun la inmuiat conform instructiunilor de pe ambalaj si cand e gata se adauga in crema de oua. Compozitia astfel obtinuta se lasa sa se raceasca putin, apoi se adauga treptat in crema de mascarpone. La final se pune nuca macinata.Crema obtinuta se imparte in trei pentru a imbraca intregul tort

Pentru a obtine krantz-ul zaharul se caramelizeaza, se adauga nuca macinata si se toarna fierbinte pe un platou de plastic uns cu ulei.Dupa ce se raceste, se acopera cu o folie alimentara si se zdrobeste  in asa fel incat sa obtineti bucati potrivite de nuca caramelizata.
Krantzul format se raspandeste pe toata suprafata tortului, totodata se pot presara si cateva bucati intre randurile blatului peste crema.

 

Daca aceasta reteta va da idei pentru weekend, impartasiti-le cu noi prin comentarii mai jos!

Pentru a procura ingredientele pentru un tort krantz sanatos si gustos, vizitati sectiunea Magazin.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s