Suc de rosii

In fiecare an, dupa trecerea sarbatorii Sfinteii Marii, la 15 august, incepe sezonul conservelor. Cat a durat vremea calda si insorita gradina a fost plina iar o gustare formata dintr-o rosie proaspata langa o branza buna si o felie de paine proaspata a fost binevenita.

Vremea insa s-a racit, gradina incet- incet se goleste iar noi ne ingrijim ca si in restul anului sa ne bucuram de rosiile delicioase si sanatoase in sucul de rosii sau in bulion.  Folosim metode invatate de la bunici si nu adaugam nici un fel de substante chimice! Ne bazam doar pe traditie si calitatea produselor pentru ca ele sa reziste cu bine pana la sezonul urmator.

Despre beneficiile consumului de rosii am scris pe pagina dedicata acestora. Ce vom reaminti aici sunt aroma intensa a rosiilor crescute natural, concentratia mare de nutrienti pe care o au si prin acestea efectele benefice asupra sanatatii pe care nu ne permitem sa le omitem pe parcursul toamnei si iernii.In perioadele in care legumele proaspete naturale si proaspete nu sunt disponibile, cele conservate tot natural sunt cea mai buna optiune pentru a ne pastra sanatatea!

Primul pas in obtinerea lor este culegerea rosiilor proaspete si spalarea lor. Apoi, le trecem prin masina de tocat, urmand sa le punem la fiert la foc mic, impreuna cu cateva cani de apa. Cu grija, urmarim ca spuma de la suprafata sa dispara, semn ca sucul este gata de a fi pus in sticle.

Pentru bulion, dupa ce a disparut spuma de la suprafata, mai adaugam putina apa si mai lasam la fiert pana devine de consistenta mamaligii.

suc de rosii la sticle

Cu foarte mare grija sa nu ne ardem, trecem sucul si bulionul in sticle si borcane pe care apoi le inchidem ermetic. Pentru a fi siguri ca rezista, le bagam in cuptorul fierbinte unde le lasam pana a doua zi sa se raceasca. In felul acesta, datorita caldurii intense bacteriile sunt distruse iar termenul de valabilitate ajunge pana la urmatorul sezon!

suc de rosii in sticle

Prin  transformarea lor in suc de rosii sau bulion, le pastram gustul, calitatile nutritive si obtinem un produs deosebit de gustos si sanatos! La o cina cu prietenii sau cu familia veti remarca calitatile de gust si aroma cu siguranta cand le veti alatura pastelor, le veti folosi la o delicioasa mancare cu sos rosu, intr-o combinatie pentru bruschette sau intr-un cocktail care sa anime atmosfera.

in toate aceste ipostaze, sucul de rosii si bulionul nostru sunt cele mai bune alegeri!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s