Fasolea

Un aliment extrem de răspândit, un excelent substituent pentru carne din punct de vedere al proteinelor, este fasolea. Calitățile nutritive ale acesteia o fac o legumă foarte potrivită în posturile bisericești, curele de slăbire sau de detoxifiere sau când pur și simplu, simtiți nevoie unei pauze de la consumul de carne.

Toate acestea, fără să pomenim de calitatea foarte bună a proteinelor din fasole, alături de aminoacizi esențiali în

CAM00337

care este bogată.

Un lucru poate puțin știut este că fasolea are un conținut mai mare de proteine și aminoacizi esențiali decât carnea de porc, pui sau vită și chiar decât oul de găină.

Din Evul Mediu europenii consumă această legumă iar în România o întâlnim în Câmpia de Vest, pe Valea Mureșului, în Transilvania și în aproape toată Țara Românească.

Lunile în care o puteți găsi proaspătă la Fermă sunt iunie-iulie-august.  În restul lunilor, vă oferim fasole congelată imediat după recoltare astfel încât calitățile ei rămân aceleași.
Vă așteptăm la Fermă  să vă bucurați de o fasole proaspătă, sănătoasă și potrivită pentru orice rețetă aveți în minte!

Pentru a o primi cât mai repede vă rugăm să mergeți în Magazin.

 

Lasă un comentariu